С днешна дата корейският Squid Game се превърна в най-успешния хит

...
С днешна дата корейският Squid Game се превърна в най-успешния хит
Коментари Харесай

“Squid Game” се превърна в най-гледаният сериал в цял свят

С днешна дата корейският " Squid Game "  се трансформира в най-успешния шлагер на Netflix. Само месец след премиерата си, антиутопичната драма може да се похвали с най-сполучливото начало на сериал в платформата Netflix – статистиката сочи, че внушителните 111 милиона души по света са гледали шоуто през първите четири седмици. До момента върхът за гледаемост през първия месец след премиерата се държеше от сантименталната драма " ", която прикова погледите на 82 милиона души. " Squid Game " обаче бодро надминава тази цифра за негативно време, като си подсвирква повърхностно в това време.

Историята в сериала споделя за 456 души, смалени под тежестта на живота и притиснати в ъгъла. Те решават по свое предпочитание да се включат в игри за оцеляване, които са на живот и гибел. Всички участници скрито се надяват да си тръгнат с огромната премия - 39 млн. щатски $. Лошата вест е, че в случай че изгубят, това ще им коства най-високата цена –собственият им живот.

 

Squid Game has officially reached 111 million fans — making it our biggest series launch ever!
— Netflix (@netflix)
Феноменът “Squid Game ” е следващото доказателство за възходящото въздействие и сполучлива формула на Южна Корея да завладее международната културна сцена, след K-pop сензацията BTS и кино лентата " Паразит "  – горделив притежател на „ Златната палма “ в Кан и заслужен „ Оскар “ за най-хубав филм –  изключително като имаме поради, че това е първата неанглоезична творба, отличена с тази най-желана премия.

По всичко наподобява, че е малко евентуално тази корейска вълна да отшуми незабавно: през февруари Netflix разгласи проект да влага 500 милиона $ (432 милиона евро) единствено тази година в сериали и филми, създадени в Южна Корея. Добрата вест е, че корейският успех  дава мотиви на Netflix да залага на повече интернационално и чуждоезично наличие.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР